Ceapa tocată marunt se călește împreună cu usturoiul zdrobit și foile de dafin în ulei de măsline încins.
Când ceapa prinde o culoare aurie, se adaugă carnea tocată, ghimbirul, pudra de turmeric, sarea și piperul.
Se lasă la foc mic pentru aproximativ 30 minute, amestecând frecvent.
După cele 30 minute, se scot foile de dafin și se lasă compoziția la răcit.
Din foile de plăcintă, tăie fâșii lungi cu lățimea de 6-8 cm.
Pe marginea îngustă a foilor de plăcintă, adaugă puțină umplutură, unge marginile cu ou bătut și pliază-le în formă de triunghi.
Formele obținute se prăjesc în baie de ulei încins.
Când sunt gata, se scot pe hârtie absorbantă pentru a elimina excesul de ulei.
Se pot servi cu salsa de roșii.
Credit foto: Fotolia/ Brent Hofacker
20 foi plăcintă
ulei floarea soarelui
1 ou
500 g carne tocată vită
1 ceapă
2 căței usturoi
3 linguri ulei măsline
1 linguriță rasă pudră ghimbir
1 linguriță turmeric
sare
piper
Adaugă comentariu