Home » Vegetarian & vegan » Plăcinte de post cu ciuperci
Vegetarian & vegan

Plăcinte de post cu ciuperci

1. Prepară un aluat din toate ingredientele, apoi lasă-l să se odihnească la cald până ce faci umplutura.

2. Toacă mărunt ceapa și ciupercile și pune-le la înăbușit cu un praf de sare și o lingură cu ulei. Când scade apa lăsată de ciuperci, adaugă bulionul, seminţele de mărar și pesmetul. Lasă câteva minute pe foc, amestecând, potrivește de sare și dă deoparte, ca să se răcorească.

3. Întinde din aluat o foaie subţire pe planșeta dată cu făină. Taie pătrate măricele, pune pe ele umplutură, împachetează-le și așază plăcintele cu ciuperci în tava tapetată cu hârtie de copt. Lasă la cuptor 30-35 de minute.

 

TRUC Pentru a arăta mai apetisanta, unge plăcinta de post cu ciuperci cu apă amestecată cu boia dulce!

 

Lipie cu rozmarin

Poza principala

pachetele_cu_ciuperci_mici.jpg

500 g făină

20 g drojdie

250 ml apă

sare

 

pentru umplutură:

700 g ciuperci

2 cepe

1 lingură cu pesmet

1 lingură cu bulion

seminte de marar

sare

 

Foitaj cu pastă de măsline

Plăcinte de post cu ciuperci, o gustare binevenita in orice moment al zilei.
Numar de portii
8
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.