1. Prepară un aluat din toate ingredientele, apoi lasă-l să se odihnească la cald până ce faci umplutura.
2. Toacă mărunt ceapa și ciupercile și pune-le la înăbușit cu un praf de sare și o lingură cu ulei. Când scade apa lăsată de ciuperci, adaugă bulionul, seminţele de mărar și pesmetul. Lasă câteva minute pe foc, amestecând, potrivește de sare și dă deoparte, ca să se răcorească.
3. Întinde din aluat o foaie subţire pe planșeta dată cu făină. Taie pătrate măricele, pune pe ele umplutură, împachetează-le și așază plăcintele cu ciuperci în tava tapetată cu hârtie de copt. Lasă la cuptor 30-35 de minute.
TRUC Pentru a arăta mai apetisanta, unge plăcinta de post cu ciuperci cu apă amestecată cu boia dulce!
500 g făină
20 g drojdie
250 ml apă
sare
pentru umplutură:
700 g ciuperci
2 cepe
1 lingură cu pesmet
1 lingură cu bulion
seminte de marar
sare
Adaugă comentariu