1.Într-un mixer, amestecă făina cu sarea, apoi adaugă untul, oul și apa.
2.Pune aluatul format într-o folie și dă-l la rece jumătate de oră.
3.Călește ceapa în puțin ulei, apoi adaugă carnea tocată și un praf de sare. Lasă pe foc până carnea se pătrunde și scade zeama lăsată. La final, potrivește gustul de sare și de piper.
4.Întinde o foaie pe masa înfăinată și decupează cercuri cu o formă (sau gura unui pahar). Pune deasupra câte o lingură de compoziție și lipește aluatul. Presează marginile cu o furculiță și așază plăcințelele cu carne (sau empanadas) pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
5.Unge-le cu gălbenușul bătut (la care adaugă o lingură cu apă) și dă plăcințelele cu carne (empanadas) la cuptor 15-25 de minute sau până capătă o culoare aurie.
credit foto: © HLPhoto – Fotolia.com
360 g făină
¼ linguriță cu sare
170 g unt rece tăiat în 12 părți
1 ou
4-5 linguri cu apă
pentru umplutură
500 g carne tocată (de miel, vacă, porc, amestec)
1 legătură de ceapă verde
1 gălbenuș
ulei
sare
piper
Adaugă comentariu