Home » Plăcințele cu carne (Empanadas)

Plăcințele cu carne (Empanadas)

1.Într-un mixer, amestecă făina cu sarea, apoi adaugă untul, oul și apa. 

2.Pune aluatul format într-o folie și dă-l la rece jumătate de oră.

3.Călește ceapa în puțin ulei, apoi adaugă carnea tocată și un praf de sare. Lasă pe foc până carnea se pătrunde și scade zeama lăsată. La final, potrivește gustul de sare și de piper.

4.Întinde o foaie pe masa înfăinată și decupează cercuri cu o formă (sau gura unui pahar). Pune deasupra câte o lingură de compoziție și lipește aluatul. Presează marginile cu o furculiță și așază plăcințelele cu carne (sau empanadas) pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

5.Unge-le cu gălbenușul bătut (la care adaugă o lingură cu apă) și dă plăcințelele cu carne (empanadas) la cuptor 15-25 de minute sau până capătă o culoare aurie.

credit foto: © HLPhoto – Fotolia.com

 

Plăcintă cu legume și brânză

Poza principala

placintele_cu_carne_fotolia_61582120_subscription_xxl.jpg_c_hlphoto_-_fotolia.com_mica.jpg

360 g făină

¼ linguriță cu sare

170 g unt rece tăiat în 12 părți

1 ou

4-5 linguri cu apă

 

pentru umplutură

500 g carne tocată (de miel, vacă, porc, amestec)

1 legătură de ceapă verde 

1 gălbenuș

ulei

sare

piper

 

Plăcintă cu spanac și brânză

Empanadas sunt niște plăcințele argentiniene delicioase atât cu umplutură de carne, dar și cu legume ori brânzeturi alese.
Numar de portii
8
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE