1. Pieptul de pui se pune la fiert într-un vas în care s-au adăugat câteva legume pentru gust.
2. Separat, într-un vas se pune la încălzit sosul mole (este un sos dulce-picant cu ciocolată și chipotle care se găsește de cumpărat gata preparat sau poate fi pregătit acasă dar este destul de dificil).
3. Cand sosul incepe să își schimbe culoarea spre un maroniu ciocolată cu lapte, se adaugă pieptul de pui curățat de piele. Puiul se inundă cu sosul cald ajutându-vă de o lingură pâna ce puiul este ”pătruns”.
4. Puiul se scoate cu mare atenție din sos și se montează pe o farfurie, se presară semințe de susan și rondele de ceapă roșie. Se servește cu orez mexican.
Secretul Bucatarului. Mare atentie sa nu gatiti prea mult carnea de pui, deoarece trebuie sa ramana compacta.
Programul de educație de educație culinară ”50 de săptămâni în bucătăriile lumii” este inițiat de agenţia Russenart Comunications în parteneriat cu Arpis.
Pentru detalii referitoare la proiect şi mai multe informaţii accesaţi sau blogul www.inbucatariilelumii.wordpress.com.
1 piept de pui
seminte de susan
ceapa rosie
orez mexican
ulei Arpis (pentru sosul Mole)
coriandru (optional)
Adaugă comentariu