1. Taie carnea de porc în cubuleţe și așaz-o într-un vas termorezistent pe pat de ceapă tocată și morcovi tăiaţi rondele.
2. Stropește cu puţin ulei și lasă la cuptor să se pătrundă bine și legumele, și carnea. Dacă e cazul, mai pune puţină apă.
3. Spre final, adaugă ardeii tăiaţi în bucăţi mari și broccoli desfăcut bucheţele și fi ert separat.
4. Separat, caramelizează zahărul. Adaugă pasta de tomate dizolvată în 3-4 linguri cu apă caldă. Stropește cu zeamă de lămâie și lasă să dea câteva clocote. Toarnă sosul caramel peste legumele și carnea bine pătrunse.
5. Servește pe pat de orez fiert și alături de un pahar cu vin alb.
1 kg pulpă de porc
2 cepe
1 morcovi
2 ardei graşi
1 broccoli
1 ceşcuţă cu orez
sare
ulei
Pentru sos:
100 g zahăr
50 g pastă de tomate
1 lămâie
Adaugă comentariu