Nu subestima puterea prunelor într-un preparat pe bază de carne. Te vor surprinde.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: mediu
Porții: 8
Ingrediente:
- aproximativ 1.6 kg carne de porc 8
- 5 linguri vin din orez
- 5 linguri sos de soia
- 1 bucată cât degetul mare de ghimbir
- 5 căței de usturoi
- 1 ardei iute roșu, fără semințe și tocat fin
- 2 linguri ulei vegetal
- 1 legătură ceapă verde, fin tocată
- 2 stele anason
- 1 ½ linguriță 5 condimente
- 1 baton de scorțișoară
- 2 linguri zahăr
- 1 lingură pastă de tomate
- 500 ml supă de pui
- 6 prune coapte, tpiate în jumătate și cu tot cu sâmbure
Modalitate de preparare:
- Se taie carnea de porc în bucăți mari.
- Puneți într-o pungă pentru marinat și adaugați vinul, sosul de soia, jumătate din ghimbir tăiat felii, jumătate din usturoi și jumătate din ardeiul iute.
- Lăsați la marinat timp de cel puțin 1 oră sau până la 24 de ore.
- Se încălzește cuptorul la 160 ° C , apoi se încălzește uleiul într-o tigaie mare.
- Adăugați jumătate din cantitatea de ceapa, restul de ghimbir și usturoi, anasonul stelat, cinci condimente și pudra de scorțișoară.
- Lăsați amestecul să se prăjească ușor până devine parfumat și moale.
- Se adaugă zahărul, apoi adăugați carnea de la marinat și mențineți pe foc timp de 3 minute până când carnea își schimbă culoarea dar nu este rumenită.
- Completați cu marinada, pasta de tomate și supa de pui, amestecați, acoperiți cu un capac, apoi se fierbe în cuptor timp de 2 ore.
- Dupa prima oră se adaugă prunele.
- Îndepărtați capacul și continuați să gătiti, neacoperit.
- Carnea trebuie să fie complet moale.
- Îndepărtați cu o lingură orice exces de grăsime de la suprafață.
- Cu o spumieră, luați bucățile de carne și prunele din vas, transferați ăntr-o tigaie și încălziți 5-10 minute doar cât obțineți un sos siropos.
- La final împrăștiați restul de ceapă deasupra și serviți.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu