Foarte bun dacă este servit și cu orez fiert alături.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: rapid
Porții: 4
Ingrediente:
- 1 1/2 lingură ulei măsline
- 2 cepe, feliate
- 1 vânătă (aprox 250 g) tăiată cuburi
- 500 g file de porc, fprp grăsime, feliată
- 2 ardei roșii, cu semințele scoase și tăiați fâșii
- 2-3 lingurițe pudră curry
- 400 g roșii
- 150 ml apă
- orez basmati pentru a servi
Modalitate de preparare:
- Se încălzește uleiul într-o mare tigaie antiaderentă cu capac.
- Adăugați ceapa și vânăta și prăjiți timp de 8 minute, amestecând frecvent, până se înmoaie și capătă o culoare aurie.
- Adăugați carnea de porc și prăjiți timp de 5 minute, amestecând din când în când, până când începe să devină maro.
- Se adaugă fâșiile de ardei și se amestecă pentru aproximativ 3 minute până se înmoaie.
- Se presară pudra de curry.
- Se agită tigaia timp de un minut, apoi se toarnă roșiile și apă.
- Se amestecă energic, se acoperă cratița și se lasă amestecul să fiarbă timp de 5 minute, până când roșiile se descompun pentru a forma un sos gros (puteți adăuga o picătură de apă mai mult în cazul în care amestecul devine prea gros).
- Se condimentează cu sare și piper și se servește cu orez basmati.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu