Gătește timp îndelungat friptura pentru a descoperi un gust unic.
Dificultate: ușor
Timp de preparare: îndelungat
Porții: 4
Ingrediente:
- 250 g morcovi, tăiați felii
- 2 hașme tăiate solzișori
- 2 tulpini lemongrass, stratul exterior îndepărtat, zdrobite și tăiate în două
- 750 g pulpă porc, tăiată bucăți mari
- arahide sărate, tocate
- frunze de coriandru proaspete, pentru servit
- orez thailandez, pentru servit
Pentru sosul de caramel:
- 150 g zahăr brun
- 1 lingură sos de pește
- 2 lingurițe zeamă limetă
Modalitate de preparare:
- Pentru a face sosul caramel, puneți zahărul și 2 linguri de apă într-o cratiță la foc mediu și amestecați până se dizolvă zahărul.
- Măriți flacăra și lăsați să fiarbă, fără a mai amesteca, până când caramelul devine brun închis.
- Luați cratița de pe foc și adăugați sosul de pește și zeama de limetă pentru a opri procesul de fierbere.
- Plasați în oala pentru gătire lentă (slow cooker) morcovii, hașmele și tulpina de lemongrass.
- Adăugați carnea și turnași deasupra sosul caramel.
- Acoperiți cu capacul și fierbeți pe modul LOW timp de 4 ore, apoi amestecați.
- Acoperiți din nou oala cu capacul și continuați fierberea timp de încă 4 ore până ce carnea devine fragedă.
- Scoateți preparatul din oală și acoperiți cu folie alimentară pentru a păstra preparatul cald.
- Strecurați lichidul în care a fiert carnea și dați în clocot într-o crăticioară, la foc iute.
- Fierbeți 3 minute și mai adăugați puțin sos de pește și zeamă de limetă după gust.
- Distribuiți preparatul în farfurii, presărați arahide și coriandru pe deasupra.
- Serviți cu orez fiert.
Credit Foto: 123RF
Facebook Comments
Adaugă comentariu