Sursa
Revista Sanatatea de Azi
Foto
Shutterstock
Citricele sunt printre alimentele cele mai bogate în vitaminele C, complexul vitaminic B, caroten şi provitamina A.

Portocala conţine şi mult calciu, element care, datorită acizilor conţinuţi, se absoarbe rapid în corp. Sucul proaspăt de portocală fără adaos de zahăr şi apă previne scorbutul şi rahitismul la copii, susţinând creşterea sănătoasă.
Top virtuţi de portocală
– Zaharul din portocală este imediat absorbit în sânge. Produce căldură şi energie în corp imediat după ce a fost mâncată.
– Conţine cantităţi mari de limonoide citrice, care protejează împotriva cancerului de piele, de plămâni, de colon.
– Previne formarea pietrelor la rinichi, datorită conţinutului de acid citric.
– Alungă stresul şi odată cu el, insomnia sau depresia.
– Reglează tranzitul intestinal, mai ales dacă o consumi la micul dejun sau înainte de mesele principale.
Facebook Comments
Adaugă comentariu