1. Desfă drojdia în borş, după care toarnă treptat uleiul. Pune apoi făina, un praf de sare şi zeama de lămâie.
2. Din toate aceste ingrediente frământă un aluat şi lasă-l la rece cel puţin 30 de minute. Între timp, taie legumele mai mare şi căleşte-le în ulei.
3. Spre final, adaugă şi boabele de fasole fierte. Mai poţi pune şi câteva ciuperci. Întinde aluatul dospit, în foi potrivit de groase, taie pătrate mai mari şi în mijlocul lor pune câte o lingură din legumele călite.
4. Îndoaie uşor şi presează la capete. Aşază portofelele într-o tavă unsă cu ulei şi coace-le la cuptor aproximativ 35-40 de minute.
1 morcov
1 cană cu fasole boabe
1 ardei gras
2 cepe
ulei
pentru aluat
250 ml ulei
800 g făină
40 g drojdie
150 ml borş
1/2 de lingurița cu sare
1 linguriţă cu zeamă de lămâie
Adaugă comentariu