1.Dizolvă drojdia în puţin lapte călduţ și pune peste făina cernută. Adaugă ouăle bătute, uleiul, oţetul și un praf de sare. Frământă aluatul până se leagă și lasă-l să crească 45 de minute.
2.Pentru umplutura de spanac, încinge o lingură cu ulei și călește ceapa tocată. Adaugă spanacul opărit și ţine pe foc zece minute. Lasă să se răcorească, pune un ou, sare și piper după gust, brânza rasă și amestecă.
3.Pentru umplutura de ficăţei, călește o ceapă în puţin ulei. Adaugă ficăţeii și călește-i zece minute. După ce se răcoresc, zdrobește-i cu furculiţa și aromatizează după gust.
4.Întinde aluatul și decupează cercuri. Așază, pe rând, umpluturile. Lipește marginile și presează-le cu o furculiţă.
5.Unge portofelele cu ouăle bătute și coace-le pentru 20-30 de minute.
600 g făină
200 ml lapte
2 ouă
+ 2 pentru uns
30 g drojdie de bere
4 linguri cu ulei
1 linguriţă cu oţet
sare
Pentru umplutura de spanac :
200 g spanac congelat
150 g brânză telemea
1 ou
1 ceapă
sare
piper
Pentru umplutura de ficăței :
300 g ficăţei de pui
1 ceapă
ulei
sare
piper
Adaugă comentariu