- Combinați ingredientele pentru sirop într-o cratiță, adăugând și cele două jumătăți de la portocală.
- Mențineți pe foc, aduceți în punctul de fierbere și lăsați-le pentru 8 minute pe foc.
- Îndepărtați de pe sursa de foc și lăsați siropul să se răcească.
- Preîncălziți cuptor la 180 de grade și tapetați cu unt o tavă de cuptor cu diametrul de 20X30 cm.
- Luați câte o foaie de patiserie și cu ajutorul mâinilor rupeți-o direct în tava pregătită.
- Lăsați-le să se usuce cât timp vă ocupați de restul ingredientelor.
- Tăiați o portocală în jumătate și feliați-o pentru a orna prăjitura.
- Răzuiți coaja de la cealaltă portocală și stoarceți sucul.
- Combinați sucul de portocală, coaja acesteia, iaurtul grecesc, ouăle, ulei de măsline, parful de copt și 100 g zahăr într-un bol.
- Mixați ingredientele până când amestecul devine spumos.
- Varsați compoziția în tava pregătită și ornați cu feliile de portocale.
- Coaceți pentru 45 de minute și stropiți cu siropul preparat imediat ce o scoateți din cuptor.
- Lăsați-o să se odihnească pentru 1 oră, tăiați și serviți.
Credit Foto: Thinkstock/getty images
Poza principala
Galerie foto
Pentru sirop:
- 400 g zahăr pudră
- 350 ml apă
- sucul de la 1 portocală
- 1 linguriță scorțișoară
Umplutura:
- 500 g foi patiserie
- 3 portocale
- 3 ouă
- 200 g iaurt grecesc
- 180 ml ulei măsline
- 100 g zahăr tos
- 1 lingură praf copt
Desert grecesc, absolut irezistibil.
Numar de portii
12
Facebook Comments
Adaugă comentariu