Home » Deserturi & băuturi » Portokalopita, desert grecesc
Deserturi & băuturi

Portokalopita, desert grecesc

  1. Combinați ingredientele pentru sirop într-o cratiță, adăugând și cele două jumătăți de la portocală.
  2. Mențineți pe foc, aduceți în punctul de fierbere și lăsați-le pentru 8 minute pe foc.
  3. Îndepărtați de pe sursa de foc și lăsați siropul să se răcească.
  4. Preîncălziți cuptor la 180 de grade și tapetați cu unt o tavă de cuptor cu diametrul de 20X30 cm.
  5. Luați câte o foaie de patiserie și cu ajutorul mâinilor rupeți-o direct în tava pregătită.
  6. Lăsați-le să se usuce cât timp vă ocupați de restul ingredientelor.
  7. Tăiați o portocală în jumătate și feliați-o pentru a orna prăjitura.
  8. Răzuiți coaja de la cealaltă portocală și stoarceți sucul.
  9. Combinați sucul de portocală, coaja acesteia, iaurtul grecesc, ouăle, ulei de măsline, parful de copt și 100 g zahăr într-un bol.
  10. Mixați ingredientele până când amestecul devine spumos.
  11. Varsați compoziția în tava pregătită și ornați cu feliile de portocale.
  12. Coaceți pentru 45 de minute și stropiți cu siropul preparat imediat ce o scoateți din cuptor.
  13. Lăsați-o să se odihnească pentru 1 oră, tăiați și serviți.

  Credit Foto: Thinkstock/getty images 

Poza principala

portokalopita.jpg

 Pentru sirop:

  • 400 g zahăr pudră
  • 350 ml apă
  • sucul de la 1 portocală
  • 1 linguriță scorțișoară

Umplutura:

  • 500 g foi patiserie
  • 3 portocale
  • 3 ouă
  • 200 g iaurt grecesc
  • 180 ml ulei măsline
  • 100 g zahăr tos
  • 1 lingură praf copt 
Desert grecesc, absolut irezistibil.
Numar de portii
12
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.