Home » Mâncăruri » Porumbel in vin
Mâncăruri

Porumbel in vin

  1. Se spală porumbeii și se masează cu sare și piper. 
  2. Într-o tigaie se adaugă untul, iar când acesta este topit, se pun porumbeii întregi și se prăjesc timp de câteva minute.
  3. Se adaugă uleiul, urmat de vinul roșu.
  4. Se acoperă vasul cu un capac și se lasă pe foc pentru 1 minut pentru a se aromatiza.
  5. Se toarnă sucul de roșii și se completează cu 2 cești de apă.
  6. Se lasă preparatul să se gătească la foc mic aproximativ 50 de minute.
  7. Cu 10 minute înainte ca timpul să expire, se adaugă vinul alb.
  8. Se servește cu cartofi prăjiți și salată verde.

  Credit Foto: Fotolia/ alain wacquier

Poza principala

porumbel_in_vin.jpg

  • 6 porumbei 
  • 1 ceașcă vin roșu
  • jumătate ceașcă vin alb
  • jumătate ceașcă unt
  • jumătate ceașcă ulei măsline
  • 1 ceașcă și jumătate suc roșii 
  • sare 
  • piper
Pentru o altfel de cină, mai elegantă și mai aromată îți propunem o rețetă cu carne de porumbel în sos de vin.
Numar de portii
6
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.