Home » Blog » Postul care slabeste
Blog

Postul care slabeste

Foto
Thinkstock
Deși există ideea preconcepută că în post te îngrayb și, postul poate fi o cură de slăbire la fel de eficientă ca oricare alta.
fotolia_69912472_subscription_xxl.jpg_c_azurita_-_fotolia.com_.jpg

Soia între pro și contra

Soia constituie o sursă esențială de proteine pentru asiatici. Există și școli de nutriție care consideră că soia conține mari cantități de toxine, substanțe fitoestrogene care influențează negativ în special funcțiile glandelor endocrine, produc tulburări de creștere și sunt cauza pubertății precoce la copiii hrăniți cu lapte de soia. Deși e consumată în cantități mari în China și Japonia, incidența bolilor cardiovasculare și a bolilor canceroase este mult mai mică decât în lumea apuseană! Epidemiologii consideră că folosirea curentă a produselor din soia, în cantități rezonabile, poate avea o influență pozitivă asupra sănătății individului. În post, se pot conuma produse din soia, însă trebuie să avem mare grijă la felul produsului. Soia trebuie cumpărată sub formă de boabe și preparată în casă, sub diferite feluri: supă, sote, piure, etc. Tot ce găsim în magazine, ca produse semipreparate sau conserve, conține soia în cantități mici și sunt foarte bogate în sare, aditivi alimentari și conservanți.

 

Sigur că e foarte ușor să iei proporții dacă înlocuiești proteinele animale cu alimente care abundă în carbohidrați, repectiv pâine, paste făinoase, alune, nuci, fasole, cartofi sau mazăre. Dacă însă îți alcătuiești o dietă echilibrată, cu multe fructe și legume, poți, din când în când, să „îndulcești“ postul și cu aceste alimente super calorice!

 

Cronțăne ardei și vei slăbi! 

Ultima descoperire, în materie de nutriție, a scos la iveală faptul că există o legătură strânsă între „cronțănitul“ legumelor și slăbit. Stimulii auditivi produc o stimulare a secreției hormonilor tiroidieni care scad ritmul depunerilor de grăsimi. De ce doar legumele? Simplu, pentru că acestea sunt bogate în fibre și sărace în calorii. Ardeiul gras, pe lângă, efectul cronțănitor, are o acțiune stimulatoare a enzimelor ce distrug grăsimile. Un consum regulat de ardei gras crud crește ritmul de pierdere în greutate.

 

Praz la discreție

Cu un gust plăcut și bogat, prazul dă savoare oricărei măncări, fără să domine aromele celorlalte alimente. Este bogat în vitamine, minerale, fibre, deci e sățios și are doar 54 de calorii la 100g. Sucul de praz este eficient în obezitate! Prazul reduce colesterolul, împiedică absorbția zahărului și ajută la eliminarea apei din țesuturi. Alege prazul mai subțire, cel gros fiind fibros, și consumă cam 200 g în fiecare zi. Silueta ta va avea numai de câștigat!

 

Orez, doar cu legume

Orezul este un aliment bogat în glucide și calorii. Se poate consuma cu succes într-o cură de slăbire, simplu sau asociat cu legume, singura condiție fiind să nu se depășească 50 g pe zi. Glucidele combinate cu lipidele (carnea, grăsimile, uleiurile) duc la îngrășare, pe când combinate cu fibre (legume) caloriile sunt mai puțin absorbite!

 

Păstrăv mult și bun

Este un pește gustos și slab, cu extrem de puține calorii, 45 la suta de grame. Pentru a slăbi, o masă trebuie să aibă cam între 200-300 de calorii. {i cum păstrăvul are atât de puține calorii, poți mânca liniștită 300 de grame și un castron cu salată, adică o masă copioasă, slab calorică! Când ai o foame de lup, păstrăvul este soluția! 

 

Rețete

Praz cu ciuperci

1 kg de praz

800 g ciuperci

1 cutie cu roșii în bulion

1 lingură cu ulei

sare

1 legătură pătrujel

Prazul curățat se taie în bucăți de 5 cm și se călește în puțin ulei, apoi se adaugă ciupercile tăiate și roșiile. Se potrivește de sare și se dă la cuptor 40 de minute, la foc moderat. Când e gata se adaugă pătrunjelul tocat.

Calorii/porție 175

 

 

Păstrăv copt cu lămâie

300 g păstrăv

200 g sare grunjoasă

1 lămâie

1 legătură pătrunjel

Sarea se presară, în strat gros, pe o tablă pusă pe foc. Când sarea s-a încins, se pune păstrăvul curățat și se lasă cam 5 minute pe fiecare parte, apoi se spală de sare și se așează pe un platou. Se adaugă zeama de la lămâie și pătrunjelul tocat mărunt. 

Calorii/porție 150

 

Orez călugăresc

200 g orez

1 ardei gras

2 roșii

1 dovlecel

1 legătură ceapă verde

1 lingură cu ulei

sare

Orezul, spălat, se pune la fiert într-un litru de apă cu sare și legumele tăiate mărunt. Când orezul s-a fiert, se scurge și se adaugă uleiul, de preferat de măsline și se amestecă. Dacă vrei, poți adăuga mărar și pătrunjel. 

Calorii/porție 85

 

Salată crocantă!

3 ardei grași

1 măr

1 lingură cu ulei

zeamă de lămâie

mentă

sare

Taie ardeii fideluță, rade mărul, toacă și câteva fire de mentă și amestecă totul cu sarea, uleiul și zeama de lămâie (după gust). 

 

Calorii/porție 100

Facebook Comments

Urmărește-ne și pe Pinterest!

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE