1. Potriviti cuptorul la 180 grade.
2. Pentru a face blatul: Bateti ouale si zaharul intr-un castron, de preferat folosind un mixer, pana cand amestecul devine gros si cremos. Cerneti faina in amestec si adaugati coaja de lamaie. Amestecati compozitia avand grija sa lasati compozitia sa prinda aer pentru nu deveni prea densa.
3. Tapetati formele de tarte cu hartie de copt si impartiti compozitia. Coaceti in centrul cuptorului pentru 15-20 de minute, pana cand blatul devine pufos si auriu. Puneti formele de tarte pe gratarul cuptorului si lasati-le inca 5 minute dupa care le puteti scoate pentru a se raci.
4. Potriviti cuptorul la 220 de grade.
5. Imprastiati budinca de lamaie peste blatul gatit si aranjati zmeura deasupra, apoi puneti cate o cupa de inghetata peste fiecare.
6. Pentru a face bezeaua: Bateti ouale pana cand se intaresc, apoi adaugati treptat zaharul, amestecand temeinic. Impartiti bezeaua pe fiecare dintre tarte.
7. Coaceti tartele in cuptorul preincalzit pentru 3-5 minute sau pana cand bezeaua prinde o crusta maronie. Scoateti din cuptor imediat, decorati cu zmeura si crengute de menta si serviti.
Pentru blat:
2 oua mari
60g zahar
60g de faina
coaja unei lamai, rasa fin
Pentru umplutura:
4 linguri budinca de lamaie
175g-250g zmeura
4 cupe inghetata de vanilie
Pentru bezea:
2 albusuri de ou
125g zahar
putina zmeura si crengute de menta pentru decorare
4×12 cm forme de tarte, unse cu unt si tapetate cu hartie de copt
Adaugă comentariu