1.Amestecă toate ingredientele pentru foi și împarte compoziția în patru bucăți. Întinde tot atâtea foi și coace-le pe dosul unei tăvi tapetate cu hârtie de copt.
2.Pentru crema de vanilie, amestecă zahărul cu făina și ouăle. Toarnă treptat laptele înfierbântat în care ai pus un strop de sare, amestecă, apoi pune la bain-marie sau pe foc mic. Fiebe până ce se întărește.
3.Dă deoparte și toarnă două linguri cu zeamă de lămâie și lasă să se răcească. Când s-a răcit, adaugă untul moale (nu topit), esența de vanilie, frișca bătută spumă și amestecă.
4.Umple foile cu crema și presară deasupra ornamente din ciocolată. Da aceasta prajitura alba ca zapada cu crema de vanilie la rece si savureaza-o cu intreaga familie.
Pentru foi:
400 g făină
100 g unt
3 linguri cu zahăr
5 linguri cu lapte
1 ou
1 linguriță cu amoniac
Pentru cremă:
200 g zahăr
500 ml lapte
1 pachet de unt
3 ouă
3 linguri cu făină
1 fiolă cu esență de vanilie
200 ml smântână de frișcă
zeamă de lămâie
sare
Adaugă comentariu