Deserturi & băuturi

Prajitura bologneza cu mamaliga si miere, reteta Jamie Oliver

  1. Încingeți cuptorul la 180 de grade C și ungeți cu unt o formă de prăjitură adâncă, cu diametrul de 28 cm și fundul detașabil.
  2. Într-un castron mare, amestecați mămăliga, făina, pesmetul și zahărul.
  3. Într-un alt castron amestecați laptele, ouăle, mierea și uleiul de măsline.
  4. Adăugați acest amestec peste ingredientele uscate, având grijă să omogenizați totul.
  5. Adăugați smochinele, merele, scorțișoara, coaja de portocală și lămâie, sarea și amestecați.
  6. Turnați prăjitura în formă și coaceți-o timp de 50 de minute.
  7. Verificați din când în când, iar dacă se rumenește prea atre acoperiți-o cu folie de aluminiu.
  8. Înainte de servire presărați zahărul tos.
  9. Serviți prăjitura caldă cu frișcă.

  Credit Foto: Thinkstock/getty images

Poza principala

prajitura_cu_mamaliga_si_miere.jpg

  • 1 cub unt
  • 100 g mămăligă
  • 200 g făină simplă
  • 100 g pesmet
  • 100 g zahăr tos
  • 500 ml lapte integral 
  • 3 ouă mari
  • 100 g miere 
  • 50 ml ulei măsline
  • 100 g smochine, tocate
  • 100 g stafide
  • 500 g mere, curățate de coajă și sâmburi și tăiate cubulețe mari
  • 1/2 linguriță scorțișoară măcinată
  • coaja de la 2 portocale
  • coaja de la 2 lămâi
  • 1 linguriță sare
Îndrăznește o super prăjitură cu mămăligă, mere și smochine. Află de la Jamie Oliver cum să nu greșești această rețetă.
Numar de portii
8
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE