- Încingeți cuptorul la 180 de grade C și ungeți cu unt o formă de prăjitură adâncă, cu diametrul de 28 cm și fundul detașabil.
- Într-un castron mare, amestecați mămăliga, făina, pesmetul și zahărul.
- Într-un alt castron amestecați laptele, ouăle, mierea și uleiul de măsline.
- Adăugați acest amestec peste ingredientele uscate, având grijă să omogenizați totul.
- Adăugați smochinele, merele, scorțișoara, coaja de portocală și lămâie, sarea și amestecați.
- Turnați prăjitura în formă și coaceți-o timp de 50 de minute.
- Verificați din când în când, iar dacă se rumenește prea atre acoperiți-o cu folie de aluminiu.
- Înainte de servire presărați zahărul tos.
- Serviți prăjitura caldă cu frișcă.
Credit Foto: Thinkstock/getty images
Poza principala
- 1 cub unt
- 100 g mămăligă
- 200 g făină simplă
- 100 g pesmet
- 100 g zahăr tos
- 500 ml lapte integral
- 3 ouă mari
- 100 g miere
- 50 ml ulei măsline
- 100 g smochine, tocate
- 100 g stafide
- 500 g mere, curățate de coajă și sâmburi și tăiate cubulețe mari
- 1/2 linguriță scorțișoară măcinată
- coaja de la 2 portocale
- coaja de la 2 lămâi
- 1 linguriță sare
Îndrăznește o super prăjitură cu mămăligă, mere și smochine. Află de la Jamie Oliver cum să nu greșești această rețetă.
Numar de portii
8
Facebook Comments
Adaugă comentariu