1. Amestecă ingredientele pentru aluat până obţii un aluat ca nişte firimituri mai mari. Jumătate din cantitate, întinde-o şi preseaz-o într-o tavă de tartă unsă cu unt.
2. Prepară budinca de vanilie conform instrucţiunilor de pe pachet, folosind laptele şi zahărul. Adaugă macul, amestecă şi lasă-l să se răcorească.
3. Scurge fructele de suc şi adaugă-le în crema răcită. Bate albuşul cu zahărul vanilat şi adaugă-l şi pe el în cremă.
4. Întinde crema pe blatul din tavă, împrăştie deasupra firimiturile de aluat rămase şi dă prajitura cu mac la cuptorul încins la foc mic pentru 20 de minute.
5. Bate zahărul cu zeama de lămâie şi decorează prăjitura cu mac când e rece.
Credit foto: Photoland/Profimedia
Pentru aluat
250 g făină
150 g unt
120 g zahăr tos
1 plic cu zahăr vanilat
1 gălbenuş
Pentru umplutură
2 plicuri cu budincă de vanilie
1 plic cu zahăr vanilat
750 ml lapte
300 g mac (dat prin mojar, să fie seminţele sparte un pic)
150 g zahăr
1 conservă cu fructe exotice
1 albuş
Pentru glazură
100 g zahăr
2 linguri cu zeamă de lămâie
Adaugă comentariu