1. Setati cuptorul la 190 grade C.
2. Pentru a face blatul: Puneti untul, zaharul pudra, faina, ouale, coaja de lamaie si laptele intr-un bol si bateti-le pana se omogenizeaza. Puneti aluatul in tava si neteziti la suprafata.
3. Presarati afinele peste blat, apoi presarati usor si zaharul cubic. (Tavaliti-le putin prin faina inainte sa le puneti, pentru a ramane la suprafata in timpul coacerii.)
Prajitura cu gem de caise si branza
4. Coaceti prajitura pe raftul din mijloc al cuptorului timp de 30-40 de minute. Scoateti prajitura cu afine din cuptor si stropiti cu sucul de la lamaie peste prajitura calda.
5. Lasati prajitura sa se raceasca in tava timp de 10-15 minute apoi transferati-o pe un gratar sa se raceasca complet.
La sfarsit o puteti orna cu zahar pudra sau cu dulceata de afine.
Pentru blat:
200g unt
175g zahar pudra
175g faina
3 oua
coaja rasa de la o lamaie
1 lingura lapte
125-150g afine
Pentru topping:
90g zahar cubic, sfaramat
zeama de la o lamaie
o tava de 28 x 18cm cu hartie de pergament
Adaugă comentariu