1. Preincalziti cuptorul la 190 de grade. Amestecati untul cu zaharul pana se omogenizeaza complet. Adaugati oul si coaja de lamaie. Pisati banana si adaugati-o in compozitie, amestecand foarte bine.
2. Cerneti faina si praful de copt, adaugati laptele si amestecati foarte bine.
3. Impartiti compozitia in doua tavi rotunde si neteziti suprafetele. Coaceti pentru 15-20 de minute. Lasati sa se raceasca in tavi pentru 5 minute, apoi rasturnati blaturile pe un platou pentru a se raci de tot.
4. Pentru umplutura: Intindeti gem pe baza ambelor blaturi, apoi aranjati feliutele de banana. Uniti apoi cele doua blaturi ca pe un sandvis.
5. Pentru glazura: Cerneti zaharul pudra intr-un bol. Amestecati cu zeama de lamaie si 3-4 lingurite de apa calda. Adaugati apoi colorantul alimentar galben, daca folositi.
Cu o lingura, adaugati glazura peste tort, lasand-o sa curga pe margini.
Pentru decor: Ungeti fiecare petala de trandafiri cu putin ou, cat sa o acoperiti pe fiecare. Lasati petalele pe o hartie de pergament pentru a se usca.
60 g unt, la temperatura camerei
90 g zahar
1 ou
coaja rasa de la o lamaie
1 banana mai mare
125 g faina
1 1/2 lingurite praf de copt
2 lingurite lapte
Pentru umplutura:
3-4 linguri gem de caise
1 banana, taiata feliute
Pentru glazura:
250 g zahar pudra
2 lingurite zeama de lamaie
colorant alimentar galben, optional
petale de trandafir
Adaugă comentariu