Home » Deserturi & băuturi » Prajitura cu bere
Deserturi & băuturi

Prajitura cu bere

  1. Preîncălzește cuptorul la 170 de grade. 
  2. Tapetează o tavă dreptunghiulară cu hârtie de copt și unt.
  3. Într-un vas pune untul împreună cu zahărul, berea, ghimbirul, scorțișoara și cuișoarele. 
  4. Lasă amestecul să se topească încet la foc mic. 
  5. Îndepărtează vasul de pe foc și cu grijă încorporează făina cu bicarbonatul de sodiu, amestecând cu un tel.
  6. Într-un castron separat, amestecă ouăle cu smântâna, apoi încorporează-le în compoziția de bază. 
  7. Continuă să amesteci până la omogenizare.
  8. Toarnă aluatul în tava tapetată și lasă-l la cuptor timp de 45 minute.
  9. Când s-a răcit, prăjitura poate fi porționată.
  10. Opțional se poate servi cu fructe de pădure.

  Credit Foto: Fotolia/ Rozmarina

Poza principala

prajitura_cu_bere.jpg

  • 150 g unt
  • 300 g sirop melasă
  • 200 g zahăr brun
  • 250 ml bere Guiness
  • 2 lingurițe ghimbir pulbere
  • 2 lingurițe scorțișoară
  • un sfert linguriță cuișoare râșnite
  • 300 g făină
  • 2 lingurițe bicarbonat sodiu
  • 300 ml smântână fermentată 
  • fructe de padure pentru servire
Îți propunem o prăjitură interesantă cu bere, numai bună pentru o seară cu prietenii.
Numar de portii
15 bucati
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.