- Preîncălzește cuptorul la 170 de grade.
- Tapetează o tavă dreptunghiulară cu hârtie de copt și unt.
- Într-un vas pune untul împreună cu zahărul, berea, ghimbirul, scorțișoara și cuișoarele.
- Lasă amestecul să se topească încet la foc mic.
- Îndepărtează vasul de pe foc și cu grijă încorporează făina cu bicarbonatul de sodiu, amestecând cu un tel.
- Într-un castron separat, amestecă ouăle cu smântâna, apoi încorporează-le în compoziția de bază.
- Continuă să amesteci până la omogenizare.
- Toarnă aluatul în tava tapetată și lasă-l la cuptor timp de 45 minute.
- Când s-a răcit, prăjitura poate fi porționată.
- Opțional se poate servi cu fructe de pădure.
Credit Foto: Fotolia/ Rozmarina
Poza principala
- 150 g unt
- 300 g sirop melasă
- 200 g zahăr brun
- 250 ml bere Guiness
- 2 lingurițe ghimbir pulbere
- 2 lingurițe scorțișoară
- un sfert linguriță cuișoare râșnite
- 300 g făină
- 2 lingurițe bicarbonat sodiu
- 300 ml smântână fermentată
- fructe de padure pentru servire
Îți propunem o prăjitură interesantă cu bere, numai bună pentru o seară cu prietenii.
Numar de portii
15 bucati
Facebook Comments
Adaugă comentariu