1.Rupe biscuiţii în bucăţi potrivit de mari. Pune stafidele la înmuiat în rom. Nucile taie-le cât mai mărunt.
2.Într-un vas, pregătește siropul. Amestecă zahărul și zahărul vanilat cu apa până ce acesta se topește.
3.Adaugă stafidele, cacaua, nucile mărunţite, esenţă de vanilie și rahatul tăiat. La final, adaugă biscuiţii. Amestecă ușor, până se încorporează toţi biscuiţii.
4.Compoziţia astfel obţinută așaz-o într-o formă umezită cu apă și tapetată cu celofan. Toarnă deasupra ciocolata topită și lasă la rece 3-4 ore.
Poza principala
Galerie foto
500 g biscuiţi
150 g zahăr
3 pliculețe cu zahăr vanilat
500 g rahat
50 g stafide
100 g nucă
150 ml rom
150 ml apă
50 g cacao
100 g ciocolată neagră (de post)
esenţă de vanilie
Cand ai pofta de un dulce de casa, prajitura cu biscuiti este alegerea perfecta!
Numar de portii
6
Facebook Comments
Adaugă comentariu