Prăjitura cu brânză dulce este foarte populară în special pentru că se pregătește atât de simplu și rapid. Totuși, trebuie să recunoaștem că cei mai mulți o iubim datorită umpluturii. Dacă și tu ți-ai dori să aibă mai puțin aluat, află că există și o versiune fără acesta.
Această prăjitură cu brânză fără aluat este diferită de cheesecake-ul american (care a devenit foarte popular și la noi) prin faptul că nu îți trebuie nici măcar un blat pentru a o prepara. În plus, rețeta este mai ușoară, dar și mai puțin pretențioasă în privința tipului de brânză folosit; dacă pentru cheesecake este obligatoriu să folosești o cremă de brânză grasă, pentru prăjitura aceasta ai nevoie doar de brânză dulce de vaci.
Citește și: Totul despre brânză. Câte sortimente există și cum le poți recunoaște
Ingrediente (8-10 porții)
- 500 g brânză de vaci
- 4 ouă
- 150 g zahăr pudră
- 125 g smântână
- 100 g unt
- 1/2 pliculeț cu praf de copt
- coaja de la 1 lămâie
- esență de vanilie
- câteva linguri de făină
Mod de preparare
Separă albușurile de gălbenușuri și bate-le pe primele spumă, combinându-le cu zahărul pudră. Păstrează puțin zahăr pudră și pentru decor. Adaugă apoi gălbenușurile unul câte unul.
Topește untul și lasă-l să se răcorească puțin. Toarnă-l apoi peste celelalte igrediente. Amestecă bine, apoi adaugă brânza sfărâmată, smântâna, esență de vanilie după gust, coaja rasă de lămâie și praful de copt.
Adaugă făină (2-4 linguri), până obţii o compoziţie ca o smântână groasă.
Unge o tavă cu puțin unt, tapeteaz-o cu făină și toarnă în ea compoziţia.
Lasă prăjitura cu brânză dulce la cuptor aproximativ 35-40 de minute.
Scoate-o din cuptor și presară restul de zahăr pudră deasupra. Las-o să se răcească, apoi tai-o în felii.
Opțional: Decorează feliile de prăjitură cu câteva fructe de pădure.
La ce temperatura?