Home » Deserturi & băuturi » Prăjitură cu brânză dulce fără aluat
Deserturi & băuturi

Prăjitură cu brânză dulce fără aluat

prajitura branza dulce

Prăjitura cu brânză dulce este foarte populară în special pentru că se pregătește atât de simplu și rapid. Totuși, trebuie să recunoaștem că cei mai mulți o iubim datorită umpluturii. Dacă și tu ți-ai dori să aibă mai puțin aluat, află că există și o versiune fără acesta.

Această prăjitură cu brânză fără aluat este diferită de cheesecake-ul american (care a devenit foarte popular și la noi) prin faptul că nu îți trebuie nici măcar un blat pentru a o prepara. În plus, rețeta este mai ușoară, dar și mai puțin pretențioasă în privința tipului de brânză folosit; dacă pentru cheesecake este obligatoriu să folosești o cremă de brânză grasă, pentru prăjitura aceasta ai nevoie doar de brânză dulce de vaci.

Citește și: Totul despre brânză. Câte sortimente există și cum le poți recunoaște

Ingrediente (8-10 porții)

  • 500 g brânză de vaci
  • 4 ouă
  • 150 g zahăr pudră
  • 125 g smântână
  • 100 g unt
  • 1/2 pliculeț cu praf de copt
  • coaja de la 1 lămâie
  • esență de vanilie
  • câteva linguri de făină

Mod de preparare

Separă albușurile de gălbenușuri și bate-le pe primele spumă, combinându-le cu zahărul pudră. Păstrează puțin zahăr pudră și pentru decor. Adaugă apoi gălbenușurile unul câte unul.

Topește untul și lasă-l să se răcorească puțin. Toarnă-l apoi peste celelalte igrediente. Amestecă bine, apoi adaugă brânza sfărâmată, smântâna, esență de vanilie după gust, coaja rasă de lămâie și praful de copt.

Adaugă făină (2-4 linguri), până obţii o compoziţie ca o smântână groasă.

Unge o tavă cu puțin unt, tapeteaz-o cu făină și toarnă în ea compoziţia.

Lasă prăjitura cu brânză dulce la cuptor aproximativ 35-40 de minute.

Scoate-o din cuptor și presară restul de zahăr pudră deasupra. Las-o să se răcească, apoi tai-o în felii.

Opțional: Decorează feliile de prăjitură cu câteva fructe de pădure.

Poftă bună!
Sursă foto: iStock
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.