1. Cerne făina împreună cu praful de copt, adaugă zahărul, vanilia, ouăle, esența, scorțișoara, cuișoarele și untul moale. Amestecă bine până rezultă un aluat omogen. Lasă-l la rece câteva ore.
2. Între timp, amestecă toate ingredientele pentru umplutura de brânză până devine o compoziție cremoasă și fină.
3. Întinde o foaie din jumătate de aluat și apoi pune-o în tava unsă cu unt și tapetată cu făină. Toarnă umplutura de brânză și nivelează ușor pe toată suprafața foii.
4. Întinde restul de aluat și decupează inele cu forme potrivite sau cu gura a două pahare (mare și mic). Pune inelușele deasupra umpluturii de brânză, iar în centul fiecărui inel câte o linguriță cu gem de caise (sau o bucățică de fruct proaspăt). Coace 45 de minute la 200 grd. C.
5. Lasă să se răcească, taie în pătrate și decorează cu frunze proaspete de roiniță.
credit foto: Photoland/Profimedia
500 g făină
250 g zahăr pudră
250 g unt
2 ouă
1 pliculeț cu zahăr vanilat
1 pliculeț cu praf de copt
1 linguriță cu esență de rom
2 lingurițe cu scorțișoară
1 vârf de cuțit de praf de cuișoare
pentru umplutura de brânză:
1 kg de brânză de vaci
2 ouă
200 g zahăr
1 pliculeț cu zahăr vanilat
1 pliculeț cu întăritor pentru prăjituri cu brânză
Pentru decor:
100 g gem de caise
zahăr pudră
Adaugă comentariu