- Amestecați într-un castron făina, tărâțele, zahărul și sarea.
- Adăugați untul tăiat cubulețe, oul și gălbenușul de ou.
- Frământați aluatul și formați o minge pe care înevliți-o în folie alimentară.
- Lăsați aluatul la rece pentru 1 oră.
- Scoateți aluatul și întindeți-l.
- Într-o formă cu diametrul de 26 cm așezați hârtie de copt.
- Așezați aluatul în formă și lăsați-l din nou la rece până preparați umplutura.
- Preparați umplutura combinând brânza împreună cu zahărul, sarea, coaja de lămâie, suculd e lămâie și amidonul de porumb.
- Separați ouăle și amestecați gălbenușul cu brânza.
- Bateți albușurile spumă și încorporați-le în aluatul de brânză.
- Preîncălziți cuptorul la 200 de grade și curățați merele de la care îndepărtați sâmburii apoi feliați-le.
- Distribuiți merele pe suprafața aluatului și turnați deasupra amestecul de brânză.
- Coaceți pe grătarul din mijloc al cuptorului pentru aproximativ 55 de minute.
- Lăsați prăjitura să se răceasca în formă înainte de a fi tăiată.
Credit Foto: 123RF
Poza principala
- 220 g făină fără gluten
- 1/2 linguriță tărâțe de psyllium
- 60 g zahăr
- un praf de sare
- 90 g unt
- 1 ou
- 1 gălbenuș
Umplutura:
- 500 g brânză dulce
- 5 linguri zahăr sau îndulcitor natural
- 1 vârf cuțit sare
- sucul și coaja de l a1 lămâie
- 1 lingură amidon de porumb
- 2 ouă
- 6 mere potrivite
Din categoria prăjiturilor sănătoase avem o propunere irezistibilă, fără gluten.
Numar de portii
12
Facebook Comments
Adaugă comentariu