Deserturi & băuturi

Prajitura cu cafea si fructe de padure

  1. Pentru blat bateți ouăle cu zahărul.
  2. Când compoziția devine omogenă, adăugați pe rând celelalte ingrediente.
  3. Amestecați energic compoziția pentru a obține o cremă fină.
  4. Tapetați o tavă cu unt și făină.
  5. Turnați în ea compoziția și coaceți-o la foc potrivit.
  6. Faceti testul cu scobitoare pentru a afla când este gata.
  7. Pentru cremă, frecați untul ca o spumă.
  8. Adăugați unul câte unul gălbenușurile, zahărul vanilat  și zahărul pudră.
  9. Topiți ciocolata pe baie de aburi.
  10. Amestecați-o cu apă fierbinte și încorporați-o în crema de gălbenușuri.
  11. Frecați crema până când se răcește.
  12. Tăiați blatul în două și umpleți foile cu cremă.
  13. Ungeți și pe deasupra. 
  14. Adăugați nuci măcinate și fructe de pădure.

 Credit Foto: Fotolia/ baibaz

 

Poza principala

prajitura_cu_cafea.jpg

Pentru blat:

  •  8 ouă
  • 250 g migdale
  • 250 g zahăr pudră
  • 1 lingură cafea măcinată
  • 1 linguriță zahăr vanilat
  • unt 
  • 100 g nuci

 Pentru cremă:

  • 125 g unt 
  • 3 gălbenușuri
  • 1 linguriță zahăr vanilat
  • 150 g zahăr pudră
  • 75 g ciocolată neagră
  • 3 linguri apă fiartă
  • fructe pădure 
Pregătește acest desert irezistibil cu aromă de cafea și răsfață-ți familia cu o prăjitură elegantă și cremoasă.
Numar de portii
24
Facebook Comments

PUBLICITATE

PUBLICITATE

PUBLICITATE