1. Freaca brânza cu zaharul, galbenușurile, untul, vanilia și sarea. Pune faina treptat, praful de copt, grișul și albușurile batute.
2. Rastoarna compoziția într-o tava tapetata cu hârtie de copt și da la cuptor 30-40 de minute.
3. Pune apa cu zaharul, scorțișoara la foc mic. Când zaharul s-a topit, adauga caisele desfacute în jumatați și fierbe-le doar pâna se înmoaie. Scoate-le și mai fierbe siropul pâna se îngroașa.
4. Așaza deasupra prajiturii caisele și toarna sirop. Presara fulgi de migdale dupa gust. Taie doar dupa ce s-a racit.
12 caise
400 ml apa
120 g zahar
1 baton de scortisoara
100 g fulgi de migdale
Pentru blat:
500 g brânza de vaci
3 oua
200 g zahar
90 g unt topit
1 lingura cu gris
3 linguri cu faina
2 pliculețe cu zahar vanilat
1/4 pliculet cu praf de copt
sare
Adaugă comentariu