Topeste untul cu ciocolata si lasa la racit. Bate ouale cu zaharul si zaharul brun, vanilia. Toarna amestecul de ciocolata si unt, apoi adauga faina cernuta si praful de copt. Toarna intr-o tava unsa cu unt si coace 25 de minute. Dupa ce s-a racit blatul, taie-l in doua.
Pentru caramel, amesteca zaharul cu apa, tine pe foc mic pana cand amestecul capata o culoare aramie. Ia de pe foc si toarna smantana si vanilia, nucile. Asaza pe un platou un blat de negresa, toarna o parte din amestecul de caramel si nuci, asaza al doilea blat taiat si apoi restul de caramel. Lasa la rece minimum o ora inainte de a portiona prajitura.
Revista Bucataria de Azi
230 g ciocolata
115 g unt + de uns
3 oua
200 g zahar
180 g zahar brun
180 g faina
1 lingurita cu praf de copt
11/2 lingurite cu esenta de vanilie
PENTRU CARAMEL:
200 g zahar
250 ml apa
80 ml smantana pentru frisca
240 g nuci
1 lingurita cu esenta de vanilie
In al doilea rand, 200 ml apa cu 250 g de zahar ptr caramel…greseala mea ca am incercat sa respect intocmai ca prostul reteta, bineinteles ca si anume caramelul a iesit o ciorba, in nici un caz nu se pune atata apa, poate 25 g, oricum, slaba reteta, fara mai multe poze de pe parcurs, fara mai multe explicatii, slaba de tot. Nu recomand!