Home » Deserturi & băuturi » Prăjitură cu ciocolată și dovlecei
Deserturi & băuturi

Prăjitură cu ciocolată și dovlecei

1. Freacă untul moale cu zahărul alb și brun până ce obții o cremă spumoasă și fină. 

2. Încorporează treptat ouăle și făina amestecată cu praful de copt, amestecând foarte bine după fiecare. Adaugă iaurtul și vanilia.

3. Amestecă restul ingredientelor uscate rămase și încorporează-le în compoziție împreună cu dovleceii rași și foarte bine scurși. 

4. Toarnă compoziția de prajitura într-o tavă potrivită, tapetată cu hârtie de copt, și presară deasupra ciocolata ruptă bucăți.

5. Dă prajitura cu ciocolata si dovlecei la cuptorul încins pentru 40-50 de minute sau până trece testul-scobitorii. Taie în pătrate după ce s-a răcit.

Sugestie. Pentru un plus de gust, adaugă în compoziție și o mână de nuci zdrobite, trase în tigaie.

 

Prajitura cu ciocolata si ghimbir

Poza principala

megresa_mica.jpg

300 g făină

350 g dovlecei rași și scurși

125 g unt

180 g zahăr brun

100 g zahăr alb

3 ouă

125 g iaurt 

30 g cacao

100 g ciocolată

2 lingurițe rase cu praf de copt

1-2 cuișoare pisate

1-2 boabe de coriandru pisate

1/2 linguriță rasă cu scorțișoară

1 linguriță cu esență de vanilie

 

Prajitura cu prune si scortisoara

O prajitura cu ciocolata si dovlecei numai buna de servit lângă un ceai sau o cafea.
Numar de portii
12
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.