1. Mixeaza zaharul cu ouale. Adauga uleiul, apoi toarna peste ciocolata topita cu untul și racorita. Încorporeaza ghimbirul ras si scurs, faina amestecata cu praful de copt și un praf de sare.Toarna compozitia într-o tava unsa și tapetata cu faina. Lasa la cuptor, la foc moderat, aproximativ 35 de minute.
2. Topește la bain-marie ciocolata cu smântâna dulce. Toarna coniacul, lasa sa se raceasca, apoi adauga frișca batuta.
3. Taie blatul în doua și întinde jumatate din crema de ciocolata. Pune restul de crema deasupra. Lasa la rece doua ore.
Poza principala
Galerie foto
250 g ciocolata
100 ml smântâna dulce
200 ml frișca lichida
25 ml coniac
pentru blat:
200 g ciocolata amaruie
30 g ghimbir
2 oua
60 g unt
100 g faina
100 g zahar
1 plic praf de copt
3 linguri cu ulei
sare
Daca-ti place gustul picant, combinatia dintre ciocolata si ghimbir este senzationala. De incercat!
Numar de portii
8
Calorii
495
Facebook Comments
Adaugă comentariu