1. Topește ciocolata pe baie de aburi și toarn-o peste orez. Amestecă ușor.
2. Tapetează o formă rotundă cu folie alimentară și răstoarnă amestecul de orez și ciocolată. Presează compoziția pe fundul și pereții vasului și dă la rece.
3. Pentru umplutură, freacă gălbenușurile cu zahărul pe baie de aburi până devin spumoase și deschise la culoare.
4. Toarnă treptat frișca lichidă încălzită și amestecă până se îngroașă crema. Dă deoparte și încorporează crema de brânză (bine scursă) și zahărul vanilat.
5. Toarnă crema peste blatul de orez, pune din nloc în loc cireșe fără sâmburi și dă la rece să se întărească.
Credit foto: Photoland/Profimedia
Sugestie. Poți înlocui ciocolata cu o cremă de ciocolată de la borcan sau, și mai delicios, cu una preparată din 150 g zahăr pudră amestecat cu 25 g cacao, 25 g unt și o lingură cu apă fierbinte. Amestecă totul foarte bine până rezultă o cremă aerată și luciosă.
Pentru blat:
70 g orez expandat
100 g ciocolată
Pentru umplutură:
4 gălbenușuri
100 g zahăr
100 ml frișcă lichidă
250 g cremă de brânză
1 pliculeț cu zahăr vanilat
200 g cireșe/vișine
Adaugă comentariu