1. Mixati untul si zaharul impreuna pana se omogenizeaza.
2. Adaugati esenta de vanilie si ouale batute, treptat, si mixati bine.
3. Puneti faina si turnati laptele, cate putin, alternativ si mixati de fiecare data. Impartiti compozitia in doua boluri. Intr-un bol, adaugati alunele, coaja si lichiorul de portocale, iar in celalalt bol, puneti cacaua.
4. Cu o lingura, puneti crema de portocale intr-o tava rotunda de prajituri. Puneti apoi crema de cacao si, folosindu-va de o furculita, amestecati cele doua compozitii, asa cum se facea cu checul pe vremuri. Coaceti prajitura cu ciocolata in cuptorul preincalzit pentru 50-60 de minute sau pana cand este gata.
5. Lasati prajitura cu ciocolata sa se raceasca. Rasturnati-o pe un platou pentru a o scoate din tava. Presarati zahar pudra si decorati cu portocala rasa.
6. Sfatul nostru. Daca vi se intampla vreodata ca prajitura pe care o pregatiti sa se stranga brusc, chiar daca crescuse initial, pot exista mai multe explicatii: nu ati respectat dozajul ingredientelor, temperatura cuptorului a fost prea scazuta, nu ati copt-o indeajuns de mult sau ati deschis usa cuptorului prea repede. Usa cuptorului nu trebuie sa fie deschisa inainte sa fi trecut cel putin doua treimi din timpul de coacere.
180 g unt la temperatura camerei
270 g zahar
3 oua
270 g faina cu agent de crestere
125 ml lapte
10 g coaja rasa de portocale
25 ml lichior de portocale
50 g alune prajite, macinate
30 g cacao
zahar pudra
[…] cele preferate. Avantajul: iese cu siguranta si este foarte usor de preparat. Reteta pentru aceasta prajitura cu ciocolata este autentic […]