1.Se prepara aluatul:se amesteca margarina cu zaharul si praful de vanilie ,apoi, unul cate unul se adauga galbenusurile de ou.Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in compozitie.Se bat albusurile spuma cu putina sare ,apoi se amesteca cu restul de aluat.Compozitia se imparte in doua.Prima parte ramane galbena, in cea de a doua se incorporeaza cacaoa.
2.Se unge o tava cu margarina sau unt ,se infaineaza si se intinde aluatul galben.Peste se pune aluatul maron.
3.Coacazele se curata de codite , se spala ,se scurg de apa si se taie in doua.Se presara peste aluat si se coace in cuptorul preincalzit, la 175*C,30 de minute.
4.Pentru crema, se amesteca praful de budinca cu laptele si se fierbe pana se ingroasa.Se lasa la rece.Intre timp, se amesteca bine untul sau margarina , apoi se adauga zaharul praf si se continua mixarea pana devine o crema spumoasa.Budinca de ciocolata, racita, se mixeaza bine si se incorporeaza usor in margarina spumata si se adauga si esenta de rom.
5.Crema se intinde peste blatul de prajitura racit,apoi se pune pentru 1-2 ore in frigider pentru ca crema sa se intareasca.
6.Se prepara glazura:toate ingredientele pentru glazura se amesteca si se fierb 2-3 minute,se ia de pe foc si cand este calduta ,se netezeste peste prajitura si cu furculita se fac modele pe glazura.Se lasa sa se intaresca si se taie patrate.
Pofta buna!
2.Se unge o tava cu margarina sau unt ,se infaineaza si se intinde aluatul galben.Peste se pune aluatul maron.
3.Coacazele se curata de codite , se spala ,se scurg de apa si se taie in doua.Se presara peste aluat si se coace in cuptorul preincalzit, la 175*C,30 de minute.
4.Pentru crema, se amesteca praful de budinca cu laptele si se fierbe pana se ingroasa.Se lasa la rece.Intre timp, se amesteca bine untul sau margarina , apoi se adauga zaharul praf si se continua mixarea pana devine o crema spumoasa.Budinca de ciocolata, racita, se mixeaza bine si se incorporeaza usor in margarina spumata si se adauga si esenta de rom.
5.Crema se intinde peste blatul de prajitura racit,apoi se pune pentru 1-2 ore in frigider pentru ca crema sa se intareasca.
6.Se prepara glazura:toate ingredientele pentru glazura se amesteca si se fierb 2-3 minute,se ia de pe foc si cand este calduta ,se netezeste peste prajitura si cu furculita se fac modele pe glazura.Se lasa sa se intaresca si se taie patrate.
Pofta buna!
(120’/30bucati)
Aluat:
250g.unt sau margarina Rama,
250g.zahar,
1 praf de vanilie,
6 oua,
350g.faina,
1 pachet de praf de copt,
2 linguri cacao;
Crema:
2 pachete budinca de ciocolata,
8dl. lapte,
400g.unt sau margarina Rama,
200g.zahar praf,
3 linguri esenta de rom;
Glazura:
4 linguri de cacao,
4 linguri zahar tos,
4 linguri apa,
60g.unt sau margarina Rama;
In plus:
margarina pentru uns tava si 500g. coacaze (pot fi si congelate)
Aluat:
250g.unt sau margarina Rama,
250g.zahar,
1 praf de vanilie,
6 oua,
350g.faina,
1 pachet de praf de copt,
2 linguri cacao;
Crema:
2 pachete budinca de ciocolata,
8dl. lapte,
400g.unt sau margarina Rama,
200g.zahar praf,
3 linguri esenta de rom;
Glazura:
4 linguri de cacao,
4 linguri zahar tos,
4 linguri apa,
60g.unt sau margarina Rama;
In plus:
margarina pentru uns tava si 500g. coacaze (pot fi si congelate)
Este o reteta de prajitura foarte veche de pe vremea bunicii mele , de la inceputul secolului al XX-lea,imbunatatita de mine si careia i-am facut cateva schimbari .
Numar de portii
30
Calorii
Facebook Comments
Adaugă comentariu