1. Freacă ouăle cu zahărul până ce acesta se topește. Toarnă încet uleiul, aroma, praful de copt cernut împreună cu făina și sarea și amestecă până se formează un aluat cu o consistență mai tare.
2. Oprește o treime din aluat, iar pe restul întinde-l într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, iar deasupra unge-l cu gemul preferat (de prune, cireșe, vișine, gutui).
3. Rade deasupra aluatul rece și dă la cuptorul încins pentru 45-60 de minute, la foc mic.
4. Taie și servește după ce prăjitura cu gem si aluat razuit s-a răcit.
Poza principala
Galerie foto
800 g făină
400 g gem
3 ouă
1 cană cu zahăr
1 cană cu ulei
2 lingurițe esență de vanilie
1 pliculeț cu praf de copt
1/2 linguriță rasă cu sare
Ușor de pregătit celor dragi, economică și spornică, prăjitura cu aluat ras este o bucurie pentru toti ai casei.
Facebook Comments
Adaugă comentariu