1.Pune pe foc mic smântâna împreună cu zahărul și untul. Când s-a încălzit, adaugă cacaua cernută, amestecă și ia de pe foc atunci când începe să fiarbă. Încorporează apoi ciocolata dată pe răzătoare și amestecă până obții o cremă fină.
2.Bate albușurile cu jumătate din cantitate de zahăr, iar gălbenușurile cu restul de zahăr. Amestecă cele două compoziții. Combină făinurile cu cacaua neagră cernută și încorporează amestecul în cel de ouă și zahăr.Toarnă deasupra uleiul și amestecă repede până compoziția devine lucioasă. Toarnă într-o tavă tapetată și coace prajitura la foc mic 35-35 de minute sau până scobitoarea-test iese curată. Lasă apoi să se răcească.
3.Bate bine crema de ciocolată. Pune jumătate din ea peste blatul răcit, deasupra pune cireșele și acoperă cu restul de cremă. Deasupra ornează cu fâșii de ciocolată (folosește pentru acestea aparatul de curățat legume) și dă tava cu prăjitură cu cremă de ciocolată la frigider. Taie înainte de a servi.
Credit foto: Photoland/Profimedia
6 albușuri
3 gălbenușuri
180 g zahăr tos
70 g făină (tip 550)
40 g făină integrală
50 g cacao neagră
75 ml ulei vegetal
Pentru crema de ciocolată:
320 ml smântână pentru frișcă
125 g zahăr
70 g unt gras
90 g cacao
190 g ciocolată menaj
125 g cireșe (din compot, vișinată de casa)
ciocolată pentru decor
Adaugă comentariu