1. Separă gălbenușurile de albușuri. Bate albușurile spumă împreună cu un praf de sare. Când s-au întărit, adaugă zahărul, lingură cu lingură, și bate până ce albușurile stau ţepene. Freacă gălbenușurile și adaugă treptat uleiul până obţii o maioneză omogenă.
2. Încorporeaz-o în albușurile bătute. Amestecă energic. Cerne făina și încorporeaz- o în compoziţie cu mișcări de sus în jos pentru a nu pierde aerul din spumă. Toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dă la cuptorul încins pentru 30-40 de min.
3. Pentru cremă, amestecă într-un vas ouăle cu zahărul și zeama de lămâie strecurată și pune apoi totul la bain-marie. Amestecă fără oprire 10-12 minute sau până crema se îngroașă. Dă deoparte și încorporează untul și, opțional, coaja rasă de lămâie. Lasă crema să se răcească.
4. Taie pandișpanul în două, pe lungime, și toarnă crema de lămâie între blaturi. Toarnă deasupra ciocolata topită și amestecată cu untul și lasă să se răcească, abia apoi taie după preferință.
200 g ciocolată
50 g unt
Pentru blat:
6 ouă
6 linguri cu ulei
6 linguri cu zahăr tos
1 cană cu făină
sare
Pentru cremă:
4 ouă
200 g zahăr
100 ml zeamă de lămâie
80 g unt
coajă de lămâie (opțional)
Adaugă comentariu