Home » Deserturi & băuturi » Prăjitură cu cremă de lămâie și glazura de ciocolată
Deserturi & băuturi

Prăjitură cu cremă de lămâie și glazura de ciocolată

1. Separă gălbenușurile de albușuri. Bate albușurile spumă împreună cu un praf de sare. Când s-au întărit, adaugă zahărul, lingură cu lingură, și bate până ce albușurile stau ţepene. Freacă gălbenușurile și adaugă treptat uleiul până obţii o maioneză omogenă.

 

2. Încorporeaz-o în albușurile bătute. Amestecă energic. Cerne făina și încorporeaz- o în compoziţie cu mișcări de sus în jos pentru a nu pierde aerul din spumă. Toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dă la cuptorul încins pentru 30-40 de min.

 

3. Pentru cremă, amestecă într-un vas ouăle cu zahărul și zeama de lămâie strecurată și pune apoi totul la bain-marie. Amestecă fără oprire 10-12 minute sau până crema se îngroașă. Dă deoparte și încorporează untul și, opțional, coaja rasă de lămâie. Lasă crema să se răcească.

 

4. Taie pandișpanul în două, pe lungime, și toarnă crema de lămâie între blaturi. Toarnă deasupra ciocolata topită și amestecată cu untul și lasă să se răcească, abia apoi taie după preferință.

 

Prăjitură cu biscuiți și cremă de vanilie

Poza principala

praji_mic.jpg

200 g ciocolată

50 g unt

 

Pentru blat:

6 ouă

6 linguri cu ulei

6 linguri cu zahăr tos

1 cană cu făină

sare

 

Pentru cremă:

4 ouă

200 g zahăr

100 ml zeamă de lămâie

80 g unt

coajă de lămâie (opțional)

 

Prăjitura cu cremă de vanilie și frișcă

Ușoară și delicată, prăjitura cu cremă de lămâie și glazura de ciocolată este dulcele perfect la o șuetă cu cei dragi.
Numar de portii
10-12
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.