1. Pentru aluat, bate bine ouăle cu untul și zahărul. Adaugă amestecul de făină cernută, praf de copt și nucile măcinate.
2. Bate albușurile spumă și încorporează-le în aluat împreună cu cacaua cernută. Unge cu grăsime o tavă de copt (25 x 35 cm) și tapeteaz-o cu hârtie de copt.
3. Toarnă compoziția pentru blat și coace la foc popotriit pentru 15-20 de minute. După ce blatul s-a copt, lasă-l să se răcorească puțin și scoate-l din formă și așază-l pe un grătar.
4. Pentru crema de rom, amestecă nucile cu romul, vanilia și zahărul pudră. Unge blatul cu această cremă.
5. Pentru crema de cacao, amestecă untul (la temperatura camerei) cu zahărul și cacaua cernută până obții o compoziție cremoasă. Toarn-o peste crema de rom și nivelează cu o spatulă.
6. Topește la baie de aburi ciocolata și încorporează apoi untul. Amestecă bine și toarn-o deasupra prăjiturii cu cremă de rom. Nivelează ușor. Lasă aceasta prajitura cu crema de rom măcar două ore prăjitura înainte de a o tăia.
credit foto si text: Photoland/Profimedia
Pentru blat:
150 g unt topit
150 g zahăr pudră
4 ouă
120 g nuci măcinate
1 linguriță cu praf de copt
70 g făină
20 g cacao
Pentru crema de rom
200 g nuci măcinate
150 ml rom
60 g zahăr pudră
1 pachet de zahăr vanilat
Pentru crema de cacao:
250 g unt
100 g zahăr pudră
50 g cacao
Pentru decorare:
200 g ciocolată (cu lapte neagră)
1 linguriță cu unt
Adaugă comentariu