1.Pentru foi, freacă spumă gălbenușurile cu un praf de sare, esența de vanilie și zahărul tos până obții o compoziție spumoasă și aerată. Toarnă treptat uleiul (ca la maioneză), apa și amestecă până când se dizolvă zahărul complet.
2.Cerne împreună făina și praful de copt și încorporează-le în crema de gălbenușuri. Toarnă compoziția în două tăvi tapetate cu hârtie de copt și coace prajitura câteva minute, până scobitoarea-test iese curată din aluat. Scoate-le din tăvi și lasă-le pe un grătar să se răcească.
3.Pentru cremă, amestecă ouăle cu zahărul și pune apoi amidonul diluat cu puțin lapte rece. Pune restul de lapte la fiert împreună cu batonul de vanilie. Când acesta s-a înfierbântat, scoate batonul și toarnă laptele încet peste amestecul de ouă.
4.Amestecă și pune crema obținută pe foc, amestecând continuu și lasă până se îngroașă, apoi dă deoparte să se răcească. Bate frișca cu mixerul și jumătate din cantitate încorporeaz-o în cremă.
5.Pune crema de vanilie între blaturi și, după gust, presară boabe de struguri tăiate în jumătate. Ornează prăjitura cu frișcă și dă la rece pentru câteva ore. Taie prăjitura cu cremă de vanilie și frișcă cu ajutorul unui cuțit cu lama subțire și pune deasupra câte o jumătate de boabă de strugure.
Pentru foi:
6 linguri cu făină
6 gălbenușuri
8 linguri cu ulei
8 linguri cu apă
6 linguri cu zahăr tos
1 pliculeț cu praf de copt
esență de vanilie
sare
pentru cremă:
500 ml lapte
80 g amidon
4 ouă
200 g zahăr
800 ml frișcă
1 baton de vanilie
struguri de masă
Adaugă comentariu