1.Caramelizează zahărul. Toarnă laptele fi erbinte, amestecând energic.
2.Încorporează gălbenușurile frecate cu amidonul și lasă pe foc, amestecând mereu, până capătă consistenţa unei smântâni.
3.Adaugă gelatina dizolvată în puţină apă rece. Lasă crema să se răcească. Adaugă treptat frișca și albușurile bătute spumă.
4.Fierbe 150 ml lapte cu zahărul. Adaugă laptele rămas și amestecat cu amidonul. Lasă pe foc până se îngroașă. Când s-a răcorit, încorporează untul frecat spumă cu esenţa de fistic.
5.Întinde pe prima foaie crema de caramel și acoperă cu cea de-a doua foaie. Șpriţează deasupra crema de fistic și acoperă cu ultima foaie. Lasă la rece până a doua zi, după care tai-o în dreptunghiuri.
1 pachet foaie de pandișpan
Pentru crema de fistic
300 ml lapte
3 linguri cu amidon
150 g zahăr
1 pachet unt
1 esență de fistic
Pentru crema caramel
10 linguri cu zahăr
200 ml lapte
250 ml frișcă lichidă
3 ouă
1 lingură cu amidon
10 g gelatină
Adaugă comentariu