Home » Deserturi & băuturi » Prăjitura cu foi de napolitană și ciocolată
Deserturi & băuturi

Prăjitura cu foi de napolitană și ciocolată

1.Zdrobește într-un mixer biscuiții și nuca. 

2.Amestecă laptele cu zahărul, cacaua și pune pe foc mic. 

3.Când zahărul s-a topit, dă deoparte și adaugă 250 g de unt, esența și romul. 

4.Toarnă amestecul peste cel de biscuiți și nucă și amestecă.

5.Unge foile de napolitană cu aceeastă cremă și presează bine foile între ele. 

6.Înfoliază prăjitura cu foi de napolitană și ciocolată, pune o greutate deasupra și lasă peste noapte.

7.Topește ciocolata pe baie de aburi și adaugă restul de unt. Unge prăjitura cu foi de napolitană cu ciocolată și taie după ce s-a răcorit.

 credit foto: © 7monarda – Fotolia.com

Prajitura noapte si zi

Poza principala

foi_de_napolitana_fotolia_51283881_subscription_l.jpg_c_7monarda_-_fotolia.com_mica.jpg

1 pachet cu foi de napolitană

300 g biscuiți cu ovăz și chipsuri de ciocolată (sau simpli)

250 g unt + 50 g(la temperatura camerei)

100 ml rom (vișinată)

1 fiolă cu esență de vanilie

200 g nuci

200 ml lapte

200 g zahăr

2 plicuri cu cacao (în total 100 g)

300 g ciocolată

 

Chec marmorat în ciocolată

Ușor de pregătit, prăjitura cu foi de napolitană și ciocolată este desertul greu de refuzat.
Numar de portii
8
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.