Freacă zahărul cu oul până se topește. Toarnă treptat uleiul și sucul de roșii. Încorporează amoniacul stins în zeamă de lămâie și făină până obţii un aluat potrivit de moale. Din aluatul astfel obţinut, coace cinci foi pe dosul tăvii de aragaz. Fierbe la foc mic laptele cu zahărul și grișul până se îngroașă. După ce s-a răcit, adaugă untul frecat cu zahărul pudră. Adaugă zeamă de lămâie și aromatizează cu puţină coajă de lămâie. Împarte crema în două părţi, iar într-una din ele încorporează nucile măcinate. Între foile coapte, întinde cremă de griș și de nucă. E bună de servit a doua zi.
350 ml suc de roşii
1 ou
10 linguri cu zahăr
15 linguri cu ulei
1 linguriță cu amoniac
1 linguriță cu zeamă de lămâie
făină
Pentru cremă
200 ml lapte
3 linguri cu griş
4 linguri cu zahăr
100 g unt
2 linguri cu zahăr pudră
1/2 lămâie
TOTAL GRESIT !!!
poate vrei sa repui totusi retyeta corect.
ASTEPT.