1. Pentru blat, freacă zahărul și ouăle apoi adaugă restul ingredientelor. Toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dă la cuptorul încins pentru 20-30 de minute. Scoate din formă și lasă să se răcească.
2. Pentru cremă, pune pe foc laptele și zahărul și un praf de sare. Când s-a încălzit puțin, ia o treime și toarn-o ușor peste amestecul de gălbenușuri, făină, până obții o compoziție cremoasă și omogenă.
3. După ce restul de lapte s-a înfierbântat bine, toarnă amestecul de făină și gălbenușuri, amestecând mereu să nu se lipească. Ține pe foc mic până dispare gustul de făină, este fină și plăcută la gust. Aromatizează cu vanilie după gust.
4. Toarnă crema peste blatul rece și așază deasupra fructe de sezon. Dă aceasta prajitura cu fructe de sezon la rece câteva ore înainte de a o servi celor dragi.
Retete De vara
200-300 g fructe de sezon
pentru blat:
125 g făină
100 g unt topit
2 ouă
100 g zahăr
5 linguri cu lapte
1 pliculeț cu praf de copt
esență de vanilie
sare
pentru cremă:
5 gălbenușuri
500 ml lapte
120 g zahăr
75 g făină
esență de vanilie
Adaugă comentariu