1. Într-un castron, freacă gălbenușurile cu uleiul. Separat, bate albușurile spumă cu zahărul și două pliculețe cu zahăr vanilat. Adaugă gălbenușurile frecate, după care încorporează făina proaspăt cernută.
2. Toană compoziția astfel obținută într-o tavă unsă și tapetată cu făină. Lasă la cuptor, la foc moderat, 30 de minute.
3. Bate frișca rece împreună cu zahărul vanilat rămas. Taie blatul pe jumătate și pune un strat generos de frișcă. Așază deasupra, în funcție de gust, fructe din compot bine scurse, tăiate în bucăți, și câteva bucățele de portocală.
4. Acoperă cu a doua foaie de blat și, din nou, cu frișcă. Ornează deasupra cu fructe din compot feliate, iar marginile îmbracă-le în fulgi de migdale. Dă prăjitura cu fructe din compot la rece măcar o oră înainte de a o tăia.
Sugestie. Pentru un plus de gust și culoare, folosește fructe din compot colorate (vișine/cireșe, căpșune).
Adaugă comentariu