1. Cerne făina și înglobează mierea, bicarbonatul stins în zeamă de lămâie, uleiul, un praf de sare, șofran și drojdia și zahărul dizolvate în apă caldă.
2. Frământă toate aceste ingrediente până obţii un aluat potrivit de tare. Lasă-l să se odihnească aproximativ o oră.
3. Întinde din aluat două foi. Așază prima foaie într-o tavă unsă cu ulei și tapetată cu făină. Unge foaia cu dulceaţă și acoperă cu cealaltă foaie.
4. Întinde deasupra restul de dulceaţă și presară migdalele.Aluatul rămas pe margine, taie-l (rămășiţele de aluat se rad deasupra).
5. Coace la cuptor, la foc moderat, 40 de minute.
Curiozitate. Originar din Orientul Mijlociu, șofranul este cel mai scump condiment din lume: pentru a obţine1 kg, trebuie recoltate cel puţin 100.000 de stigmate (partea superioară a pistilului, pe care se prinde și încolţește polenul).
1 borcan gem de capşuni
250 g făină
3 linguri cu miere
25 g drojdie
1/2 linguriță cu şofran
1 lingură zahăr
5 linguri cu ulei
50 ml apă caldă
1/4 linguriță cu bicarbonat
1 linguriță cu zeamă de lămâie
fulgi de migdale
sare
Adaugă comentariu