1. Amestecă drojdia cu jumătate din zahăr și laptele călduț. Lasă deoparte să crească.
2. Bate untul cu gălbenușurile și zahărul rămas. Treptat, adaugă făina cernută.
3. Întinde aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt. Unge cu ou bătut marginile aluatului.
4. Sfărâmă turta dulce într-un castron, adaugă gemul de prune și romul, după gust.
5. Separat, pregătește răzătura din toate igredientele.
6. Pune umplutura peste aluat, nivelează ușor și presară deasupra răzătura. Coace prajitura cu gem de prune la foc mediu 25-30 de minute.
credit foto si text: Photoland/Profimedia
15 g drojdie uscată
2 linguri cu zahăr pudră
50 ml lapte
100 g unt
1 ou + 3 gălbenușuri
250 g făină
Pentru umplutură:
100 g turtă dulce
400 g gem de prune
rom
Pentru răzătură
80 g unt
80 g făină
80 g zahăr tos
Adaugă comentariu