1.Freacă ouăle cu zahărul tos până își măresc volumul. Adaugă iaurtul scurs de zer, făina cernută împreună cu praful de copt, un pic de sare și nucile zdrobite într-un mojar sau cu făcălețul.
2.Pune un pliculeț cu vanilie lichidă, sucul și coaja de la două lămâi, iar la final, uleiul (la temperatura camerei). Toarnă compoziția într-o tavă unsă cu puțin ulei și dă la cuptorul preîncălzit pentru 40-45 de minute.
3.Între timp, bate crema de brânză cu zaharul pudră, adaugă untul topit și răcorit și zeamă de lămâie după gust.
4.Glazurează prăjitura răcită și lasă cel puţin o oră ca să se întrepătrundă aromele. Taie prăjitura după preferință.
credit foto: © Justinb – Fotolia.com
250 g făină
3 lămâi
100 g nucă
1 plic praf de copt
220 g zahăr tos
200 g zahăr pudră
240 ml iaurt
220 ml ulei
100 g cremă de brânză
6 ouă
25 g unt
esenţă de vanilie
sare
Adaugă comentariu