1: Amesteca zaharul cu apa, uleiul si margarina topita. Incorporeaza faina si praful de copt.
2: Adauga macul, zaharul vanilat, otetul, coaja de lamaie si un strop de esenta de vanilie.
3: Unge tava de copt cu putin ulei si tapeteaza cu faina, toarna compozitia si coace 40-45 de minute.
4: Cand s-a racorit, taie prajitura pufoasa cu gem si mac pe jumatate, unge cu amestecul de gem de caise si nuca.
5: Pune pe foc ciocolata impreuna cu margarina, cafeaua si zaharul si lasa sa dea in 1-2 clocote.
6: Toarna glazura calda peste prajitura cu mac, lasa sa se raceasca si abia apoi taie.
Revista FEMEIA DE AZI
500 g faina
50 margarina
200 g mac macinat
100 ml ulei
400 g zahar
250 ml apa
1 pachet cu praf de copt
1 lingura cu otet
4 plicuri cu zahar vanilat
1 lingurita cu coaja de lamaie
esenta de vanilie
PENTRU GLAZURA
100 g ciocolata de post
3-4 linguri cu cafea lichida
10 g margarina
PENTRU CREMA
2 linguri cu zahar
200 g gem de caise
100 g nuca macinata
Adaugă comentariu