Home » Deserturi & băuturi » Prăjitura cu mălai
Deserturi & băuturi

Prăjitura cu mălai

1.Freacă untul cu 100 g de zahăr până se transformă într-o cremă spumoasă și aerată. Restul de zahăr amestecă-l cu ouăle și zahărul vanilat și când este gata toarnă-l peste spuma de unt.

2.Combină făina cernută cu mălaiul, un vârf de cuțit de sare și praful de copt și încorporează-le treptat în crema de ouă și unt, alternând cu sana. La final, toarnă încet laptele și aroma preferată.

3.Toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coace prajitura cu malai la foc potrivit 45-55 de minute sau până scobitoarea-test iese curată.

4.Servește prăjitura cu mălai cu o dulceață fină și/sau frișcă bătută proaspăt.

Sugestie, Prajitura cu malai va capata un gust si o culoare incredibila daca adaugi in compozitie o lingurita cu scortisoara proaspat macinata.

 

Prajitura de biscuiți

Poza principala

fotolia_50700168_subscription_xxl.jpgc_brent_hofacker_-_fotolia.com_mica.jpg

300 g mălai

150 g făină albă

150 g zahăr pudră

2 ouă mari (sau 3 mici) 

1 pachet de unt (la temperatura camerei) 

150 ml sana (sau lapte bătut mai gras)

150 ml lapte (3,5% grăsime)

1 pliculeț cu praf de copt

1-2 pliculețe cu zahăr vanilat

1-2 lingurițe cu esență de vanilie/lămâie/portocale (în funcție de gust)

Sare

 

Prăjitură crocantă cu mac

Delicată și pufoasă, prăjitura cu mălai este minunată lângă o ceașcă de cafea.
Numar de portii
6-8
Facebook Comments

Echipa eCuisine

Adaugă comentariu

Click aici pentru a comenta

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.