1.Freacă untul cu 100 g de zahăr până se transformă într-o cremă spumoasă și aerată. Restul de zahăr amestecă-l cu ouăle și zahărul vanilat și când este gata toarnă-l peste spuma de unt.
2.Combină făina cernută cu mălaiul, un vârf de cuțit de sare și praful de copt și încorporează-le treptat în crema de ouă și unt, alternând cu sana. La final, toarnă încet laptele și aroma preferată.
3.Toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și coace prajitura cu malai la foc potrivit 45-55 de minute sau până scobitoarea-test iese curată.
4.Servește prăjitura cu mălai cu o dulceață fină și/sau frișcă bătută proaspăt.
Sugestie, Prajitura cu malai va capata un gust si o culoare incredibila daca adaugi in compozitie o lingurita cu scortisoara proaspat macinata.
300 g mălai
150 g făină albă
150 g zahăr pudră
2 ouă mari (sau 3 mici)
1 pachet de unt (la temperatura camerei)
150 ml sana (sau lapte bătut mai gras)
150 ml lapte (3,5% grăsime)
1 pliculeț cu praf de copt
1-2 pliculețe cu zahăr vanilat
1-2 lingurițe cu esență de vanilie/lămâie/portocale (în funcție de gust)
Sare
Adaugă comentariu