1. Pentru blat, freaca untul moale cu zaharul și vanilia pâna ce obtii o compozitie cremoasa și fina.
2. Încorporeaza galbenușurile pe rând, apoi faina cernuta, praful de copt, un praf de sare și laptele treptat, pâna ce compozitia devina omogena, ca o smântâna groasa.
3. Toarn-o într-o tava tapetata cu hârtie de copt și da la cuptor, incins deja, pentru 20-25 de minute (nu se coace pâna la final, pentru ca se va mai introduce o data in cuptor – vezi pasul 6).
4. Intre timp, curata merele, da-le pe razatoarea mica și calește-le în untul fierbinte pâna ce se evapora sucul.
5. Stropește-le cu putina zeama de lamâie ca sa nu-și schimbe culoarea. Pune merele calite pe blatul fierbinte și așaza deasupra albușurile batute spuma cu zaharul și un praf de sare.
6. Întinde uniform și mai da la cuptor 15-20 minute. Când e gata, rade putina ciocolata de casa, dupa preferinta și taie dupa ce s-a racit.
5 galbenusuri
120 g unt
120 g zahar
180 g faina
1 plic zahar vanilat
1/2 pliculet cu praf de copt
lapte
sare
lamâie
sare
pentru umplutura:
1,5 kg mere
5 albusuri
150 g zahar pudra
1 lingura cu unt
Prajitura cu mere si mirodenii
Adaugă comentariu