Text
Prajitura cu mere si crema de branza
Sursa
Burda România
Foto
Burda România, Mihai Nicolae

Ingrediente – blat
750 g făină
250 ml lapte
4 gălbenușuri
225 g zahăr
40 g drojdie
1/2 linguriță sare
coaja rasă de la 1 lămâie
150 g unt
Ingrediente – cremă
500 g brânză telemea sau dulce
100 g stafide
3 linguri zahăr
1 ou
1 ou bătut pentru uns
1 lingură margarină pentru uns tava
Mod de preparare – blat
Amesteci făina cu zahărul, praful de copt, untul tăiat cubulețe și omogenizezi. Coci blatul într-o tavă cu diametrul de 28 de centimetri, timp de 25 de minute, la 180 de grade. Când este aproape gata, scoți blatul și pui crema. Mai lași la cuptor încă 20 de minute.
Mod de preparare – crema
Amesteci cu ajutorul robotului brânza cu smântâna, ouăle, vanilia și zahărul. Cureți merele de coajă și de semințe, le mărunțești în blender, apoi le adaugi în compoziție și le amesteci.
Facebook Comments
Adaugă comentariu